Komercializacija "krsne slave" u ime Memona

Published on 08/19,2017

Zaista je svaki dan svedok hipokriziji savremenog sveta koji odlazi po putu bez povratka tesko shvatljivim konotacijama koje se cesto povezu u jedan kristalno cist odsjaj propasti covekovog dotrajalog i nepotpunog sveta.

Inicijativa koja se pojavila u Palama sa strane gradjana takav je primer koji prezentuje svet u kojem malu grupu bolesnika jedan deo "humanista"svesno manipulise u pravcu komercializacije njihove nesrece i to kojeg li paradoksa u ime velikih farmaceutskih magnata- korporacija koje svoje lekove skupo, preskupo plasiraju na trziste zato, da od bolesti zarade milijarde.

Drugo, jos vaznije pitanje u tom primeru jeste zlostavljanje i razgolicenje svetosti " krsne slave", koja se takvim zahtevima ubija u svojoj srzi jer govoriti o novcu, zaradi i plasiranju tog novca odredjenoj grupaciji ljudi veliko je zlo povezano sa potpunim nipodostavanjem nacela hriscanstva sto tek recito govori o unistenoj veri u svetost jevandjelija gde se bas takve razprave u osnovi odbacuju kao delo nedostojno vernika, nedostojno Hristove zrtve.

Krsna slava , dakle i do toga dodjosmo braco, da i nju ubacujemo u komercializaciju svega i svacega, posle komercializacije nase drzave, drustva , obitelji, pojedinca ... doslo vreme i do duhovne komercializacije...dali bi onda morali postaviti novo pitanje samima sebi, naime ko je donirao novac za takvu lepu "poslednju veceru" u Jeruzalemu i gde je on zapravo zavrsio, kada je Juda izdao Hrista?


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=309416

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Komercializacija "krsne slave" u ime Memona